Cumpără semințe ardei de la o sursă sigură

Se spune că atunci când doreșți să beneficiezi de o recolta sănătoasă de legume, este bine să cumperi semințele  de la o sursă sigură. Magazinul online este cu sigurna sursă pe care mulți agricultori o folosesc atuncic and trebuie să cumpere semințe ardei, semințe castraveți sau semințe de roșii.

Ardei sunt de mai multe feluri, aceștia pot fi iuți, gen chili, dulci precum ardeiul căpia sau ardeiul gras dar și ardei care prezintă ambele caracteristici.  Numele de ardei  a fost dat de europeni când Cristofor Columb a readus plantă în Europa. La acea vreme, piperul negru (boabe de piper), provenit din plantă fără legătură Piper nigrum originar din India, era un condiment foarte apreciat. Denumirea de piper a fost aplicată în Europa tuturor condimentelor cunoscute cu un gust fierbinte și înțepător și, prin urmare, a fost extinsă la genul Capsicum când a fost introdus din America. Cel mai des folosit nume al familiei de plante, chile, este de origine mexicană, din cuvântul nahuatl chilli.

Ce alte lucruri mai trebuie să știm despe familia ardeiului?

Ardeiul negru provine din boabe de piper. Este folosit că condiment și aparține genului Piper. Ardeiul iute aparține genului Capsicum. Cei doi nu au nicio legătură și confuzia cu privire la numele lor poate fi urmărită până la Columb (de asemenea, sursele confuziei indienilor americani și a indienilor din indian) care au numit ardeii Capsicums din Lumea Nouă pentru că el credea că se află în regiunea de creștere a condimentelor din India.  

Ardeii iuți și ardeii grași aparțîn genului Capsicum. Aceștia provin din Lumea Nouă, dar acum se găsesc aproape peste tot. Există zeci de diferite tipuri de ardei și vin în toate formele și culorile, de la mov la portocaliu până la roșu intens. Ardeii sunt fructele asemănătoare unor păstăi ale plantelor cu frunze care cresc înălțimea de două până la patru picioare și au flori albe. Botanicii nu se pot hotărî dacă sunt fructe sau legume. Indiferent ce culoare au atunci sunt copți, toți ardeii provin din păstăi verzi înainte de a se coace.

Ardeiul gras este listat că „extraterestru obișnuit, evadare de cultivare, buruiană de mediu, bătăuș de grădina, naturalizat, buruiană” în Compendiul Global al buruienilor. Se știe că a scăpat de cultivare în Finlanda și este o buruiană agricolă în Europa de Vest. Ardeiul gras dulce este invaziv și poate reprezenta o amenințare pentru flora nativă, inclusiv semințe cu randament ridicat, care sunt semănate prin consumul de fructe uman și animal și o distribuție larg răspândită în afară ariei lor native. Potrivit rapoartelor, riscul introducerii ardeiului gras dulce este, de asemenea, ridicat din cauza dăunătorilor severi asociați cu această specie.

Ardeiul gras are un efect pozitiv asupra sănătății. Este principalul ingredient din majoritatea bucătăriilor globale și se spune că este benefic pentru sănătate. Pe lângă faptul că este cel mai răspândit parfum din lume, această specie este folosită și în medicină, pigmenți naturali și cosmetice, că plantă ornamentală și că ingredient activ în auto-apărare împotriva țânțarilor.

Cu sol bun, temperaturi adecvate și puțîn TLC, cultivarea ardeiului gras este un proiect de grădina simplu, satisfăcător – chiar dacă plantăți prima grădina. Învățarea câtorva elemente de baza pentru creșterea ardeiului este tot ce trebuie pentru a experimenta bunătatea de la grădina la masă a clopotelor de casă.

Când ne gândim la ardeii grași dulci, standardele supermarketurilor pot veni în minte. Clopotele mari, lucioase și verzi sunt capse de băcănie, iar clopotele roșii strălucitoare și strălucitoare urmează foarte aproape. Dar când îți creșți propriul ardei, meniul se extinde la sute de soiuri. Cei mai mulți, dar nu toți, încep verde și apoi se maturizează în culori și dulceață. Soiurile de ardei variază de la violet intens și maro ciocolată la fildeș cremos, galben viu sau portocaliu aprins.

Ardeii sunt tratați că legume anuale în majoritatea grădinilor, dar sunt de fapt fructe perene fragede, precum rudele apropiate roșii și vinete. Aceșți nativi tropicali le plac temperaturile calde și solul fertil. Plantați într-o locație cu sol bine drenat și soare plin și direct, cel puțîn șase până la opt ore în fiecare zi. Veți fi recompensat cu plante sănătoase și fructe abundente.

Ardeii sunt foarte sensibili la frig; grăbește-i afară primăvară și vei regretă. În toate climatele, în afară de cele mai fierbinți, va trebui să începeți semințele în interior cu șase până la opt săptămâni înainte de ultimul îngheț de primăvară din zona voastră sau să cumpărați puieți mici pentru transplant. Așteptați până când pericolul de îngheț a trecut și temperaturile nocturne rămân în mod constant aproape 25 de grade Celsius înainte de a mută plantele de ardei afară. Atunci când alegeți un loc pentru ardeii grași, rămâneți în locurile de grădina unde roșiile, vinetele, alți ardei sau cartofii nu au crescut de cel puțîn trei ani. Aceste plante înrudite sunt vulnerabile la aceleași boli, dintre care multe pot rămâne în sol. Dacă creșteți în jardiniere sau în recipiente, înlocuiți solul în fiecare an dacă există boli. În funcție de soiurile alese, ardeii se maturizează între două și trei luni de la momentul transplantului în aer liber. Dacă aveți chef de clopote verzi, lăsăți-le să atingă dimensiunea, formă și fermitatea înainte de a alege. Pentru ardeii maturi, colorați, lăsăți-i să atingă culoarea și coacerea deplină pe vită de vie, ori de câte ori este posibil. Apoi alegeți-le cu promptitudine pentru a încuraja să se stabilească mai multe fructe de ardei.