Castraveții cresc repede, așa că nu trebuie să așteptați mult timp pentru a-i recolta. Le poți ridica indiferent de câtă zonă deții mai ales când folosești un spalier. De asemenea, pot fi plantate cu succes în ghivece fermecătoare, saci de creștere sau chiar pe pământ. Nu-ți mai face griji despre cum să crești castraveți într-o seră. Am pregătit asta pentru tine.
Varietatea de castraveți de seră creează fructe lungi și delicioase, la fel ca cele pe care le cumpărați din piață. Nu necesită polenizare. De fapt, trebuie să eliminați florile exclusiv masculine pentru a opri polenizarea, altfel se va dovedi amară.
Soiul de castraveți în aer liber sau de creasta, pe de altă parte, tind să fie mai mic, gras și cu pielea neuniformă. Ele trebuie polenizate deoarece generează flori masculine și feminine. Dar nu trebuie să vă faceți griji pentru că insectele vor face cel mai probabil treaba pentru dvs.
Castraveții sunt în general monoici. Pe fiecare plantă există flori masculine și feminine. Aflați multe despre cum să creșteți castraveții într-o seră și despre cum să distingeți florile masculine de cele feminine:
Puteți recunoaște cu ușurință florile masculine, deoarece au o tulpină simplă. Florile feminine arată ca și cum ar avea puțin castraveți sau un germen mic de fructe subdezvoltat între baza florii și tulpină. Castravetele este o legumă cultivată pe scară largă în familia tărtăcuței. Este o viță de vie târâtoare care produce fructe cucumiforme. Castraveții sunt bogați în potasiu, flavonoide și vitamina K. Din punct de vedere tehnic, castraveții sunt fructe și sunt ușor de cultivat în seră.
Pași despre cum să crești castraveți într-o seră
Semănați semințele de castraveți în ultimele trei săptămâni înainte de data înghețului, astfel încât să le puteți transplanta la o săptămână după ce înghețul a încetat. Acest lucru este important deoarece castraveții sunt foarte vulnerabili la daune provocate de îngheț. Încălzitoarele cu efect de seră vă vor ajuta să obțineți căldura necesară de care au nevoie castraveții dvs. în acele perioade de îngheț. În acest fel, nu trebuie să vă gândiți la curmalele de îngheț și puteți să le creșteți pe tot parcursul anului.
Cultivarea castraveților în ghivece este, de asemenea, grozavă. Semănați o sămânță pe oală de trei inci. Acest lucru le oferă suficient loc pentru creșterea inițială a plantelor.
Asigurați-vă că le semănați în ghivece de turbă sau într-un ghiveci mic din turbă în care o plantă poate fi crescută și transplantată fără a fi nevoie să fie extrasă deoarece sistemele radiculare nu trebuie deranjate.
La trei săptămâni după începerea semințelor, pregătiți un plasture în interiorul serei unde veți transplanta răsadurile.
Alternativ, puteți transplanta răsadurile în ghivece suspendate sau în saci de creștere.
Distanța adecvată este de 12 până la 15 inci una dintre ele dacă le transplantați pe sol în interiorul serei sau pe paturi înălțate.
Creșterea castraveților pe spalier promovează mai mulți lăstari laterali și va crea castraveți mai mari. Faceți o rezervă de castraveți pentru a urca și pentru a obține randamente excelente. Ghidați lăstarii principali să se ridice folosind un spalier. Când ating în sfârșit marginea spalierului, scoateți partea de dezvoltare din partea de sus. Îndepărtați capătul fiecărui lăstar lateral odată ce începe să se extindă, lăsând două frunze per fruct.
Următoarea abordare este antrenamentul de creștere laterală, ceea ce înseamnă că toate ventuzele sunt scoase pentru primele patru până la cinci setări de fructe. Următorii opt până la zece ventuze sunt lăsate să crească o frunză și o floare. Apoi, strângeți vârful ventuzei. Toți rămășițele de peste opt până la zece trebuie să producă două frunze și flori. Ciupiți creșterea supraviețuitoare. Bara de spalier ar trebui să fie la aproximativ șase picioare deasupra solului.
Unii dăunători obișnuiți care atacă castraveții sunt muștele albe și gândacii de castraveți. Planta este vulnerabilă la boli precum ofilirea bacteriană, atacul virusului mozaic și antracnoza. Semnele de hrană inadecvată sunt frunzele galbene, subdezvoltate sau care nu au fructificat.
Mustele albe de seră sunt posibili dăunători în lunile de primăvară și vară. Adulții sunt evidente, dar detectarea larvelor tinere necesită ajutorul cristalinului. Eficacitatea capcanelor lipicioase galbene sau a controlului biologic poate oferi, de asemenea, un ajutor enorm. Castraveții necesită udare moderată. După ce plantele apar, cantitatea adecvată de apă per plantă este de aproximativ un galon în fiecare săptămână. Sau urmați regula „putin și des”. Castraveții se dezvoltă în soluri alcaline neutre până la ușoare, care variază în pH de la 6,0 la 7,0. Cu toate acestea, plantele arată toleranță chiar și în soluri care au niveluri de pH apropiate de 7,6. Un îngrășământ lichid ușor de două ori pe lună va fi benefic odată ce fructele încep să crească.
Pentru o germinare eficientă, căldura inferioară a mediului de încolțire ar trebui să fie de aproximativ 70 ° F. Setați un termometru de sol în locul în care vor fi amplasați castraveții. Dacă temperatura solului scade sub 60 ° F, creșterea va înceta și sănătatea generală se va înrăutăți. Nu poate suporta temperatura de îngheț.
Castraveții necesită multă lumină solară, așa că asigurați-vă că vă setați trusa de seră în așa fel încât să permită cel puțin șase ore de lumină solară directă. Mențineți un interior cald și umed prin aburire regulată. Este posibil să trebuiască să vă protejați plantele pentru a le proteja împotriva zilelor arzătoare. Sau ceva nuanță este mai bună. Puteți recolta 20 până la 50 de castraveți per plantă. Puteți începe să vă culegeți castraveții la aproximativ 12 săptămâni de la plantare, când ajung între șase și opt inci. Dar, din nou, cel mai bine este să le culegeți în timp ce sunt proaspete, de preferință înainte de a dezvălui indicii că poartă semințe. Fructele mai vechi pot deveni amare. Recoltarea frecventă va promova un randament nesfârșit. Pentru a recolta fructele gata, tăiați-le la bază folosind un cuțit ascuțit. Se recomandă recoltarea de dimineață devreme când este rece. Semințele sunt utilizabile timp de trei ani sau mai mult dacă sunt stocate corespunzător.